Mallet

Hebt u uw beddengoed ingestopt, of uw vingertop gestoten en hangt het topje daarna slap naar beneden? Dan is waarschijnlijk uw strekpeesje bovenop de vingertop gescheurd. U kan niet meer zelf uw topje optillen, alleen met de andere hand.

Handtherapeutische behandeling met spalkje

Wanneer u op de spoedeisende hulp of bij de huisarts bent geweest hebt u een spalkje gekregen waarmee uw topje rechtgehouden wordt. Dit is een kant en klaar spalkje (stackx), maar past niet altijd even goed.

Met een röntgenfoto wordt er gekeken of alleen de pees is gescheurd, of dat er ook een stukje bot ( fragment) is afgebroken. wanneer het botfragment niet op zijn plek ligt wordt het operatief hersteld.

Wij maken een spalkje op maat, waardoor we als uw vinger dunner wordt het spalkje kunnen aanpassen, zodat de pasvorm altijd goed is.

Dit spalkje wordt gedurende 6-8 weken continue gedragen, waarna we middels een oefenprogramma het spalkje na  ongeveer 10 weken afbouwen ( als uw strekking van het topje goed is). Het volledig knijpen (wringen bijvoorbeeld) mag u geleidelijk weer opbouwen na 12 weken.